TEMRE – ŞEKER olarak bilinen hastalık özellikle Hint Horozlarında çok sık görülür. FAVUS (SAÇKIRAN) Avian Dermatophytosis, Avian Ringworm Favus veya kanatlı saçkıran, dermatofit adı verilen bir grup zoofilik(insana geçebilen) mantarın neden olduğu bir mantar cilt enfeksiyonudur. Microsporum gallinae ( Lophophyton gallinae olarak da bilinir ), tavuklarda favus vakalarından izole edilen en yaygın türdür.
Etkilenen hayvanlarda ibik, baş ve yüzlerinde beyaz, tozlu lekeler ve kabuklu buruşuk kabuklar görülebilir. Enfeksiyon ilerledikçe, mantar başın diğer bölgelerine yayılmaya başlayacak ve cildin kalınlaşmasına ve kabuklu ve pullu görünmesine neden olacaktır. Uzun süreli veya ağır vakalarda gaga ve göz kapaklarında kalıcı hasara neden olabilir.
Bulaşma:
Dermatofitler, diğer enfekte kuşların, hayvanların, böceklerin, insanların, toprağın veya fomitlerin (ekipman, nesneler, giysiler vb.) derileriyle doğrudan veya dolaylı temas yoluyla diğerlerine bulaşır.
KORUMA:
Özellikle idman sonrası deride oluşan çizik ve yaralar bu enfeksiyonun kolaylıkla ortaya çıkmasına neden olur. Bu bakımdan idman sonrası Ciltte temas ile bulaşan patojenleri yok etmek ve ciltteki yara ve çiziklerin mikrop kapmadan onarılmasını hızlandırmak için her idman sonrası bu spreyi sabah ve akşam bir gün sıkması, Temre sorununun ortaya çıkmasını engelleyecektir.
VERMX TEMRE-ŞEKER SPREYİ
-En Fazla 4 Uygulamada Temre-Şeker Sorununu Ortadan Kaldırır.
-İdman Sonrasında veya düzenli olarak 10-14 günde 1 uygulandığında, Horozlarda Temre Oluşmasını Önler.
-Çiçek-pox Yaralarının Daha Çabuk Kuruyup Düşmesini Sağlar.
-Tavuk, Kaz, Keklik ve bıldırcınlarda Ayak ve Tüm bölgelerde görülen mantar hastalığında kullanılır.
-Cildi Bakteri ve Mantar gibi mikroplardan temizler, Enfeksiyon Kapmasını Önler.
UYGULAMA:
Temre-Şeker Görülen Hayvanlara VERMX MANTAR-EGZAMA spreyi, 3 günde 1 sorun görülen bölgeye sıkılır. 2 Hafta bu şekilde uygulandıktan sonra, koruma ve önlem için haftada 1 sıkılmaya devam edilir.