Tavuk – Güvercin ve Kuşlarda Sirke Kullanımı

Hayvanlarda antibiyotik kullanımı, Tüm dünyada onlarca yıldır bir risk olarak görülüyor. Aşırı antibiyotik kullanımının antibiyotiğe dirençli bakterilerin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesine neden olduğu bilinmektedir.

Bu yüzden Hastalıkla ve özellikle bakteriyel hastalıklarla savaşmanın başka yolları, doğal alternatifler için araştırmalara yol açtı.

Sirke, böyle bir alternatif olarak bulundu.

Sirkenin Kanatlılar için Kanıtlanmış Faydaları nelerdir?

  1. KOKSİDİYOZUN ÖNLENMESİ: Araştırmalar içme sularına sirke verilmesini , yararlı antioksidanların yüzdesini “önemli ölçüde artırdığını” ve hücrelerdeki zararlı toksik stres etkenlerinin seviyesini “önemli ölçüde azalttığını” göstermiştir
  2. BAĞIRSAKTAKİ KÖTÜ BAKTERİLER VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ:

    Hem yetişkin, hem de yetişkinliğe kadar takip edilen bir günlük civcivlerde yapılan araştırmalar, sirkenin bakterilere, özellikle de salmonella ve E.coli’ye karşı etkinliğini göstermiştir .

    Sirke bu “kötü” bakterileri ortadan kaldırarak, “kümes hayvanlarında  bağışıklığı da arttırır. Bu nedenle, sirke zararlı bakterilerle enfekte olma riskini azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

  3. Sirke, besinlerin sindiriminde kullanılır. Sirke, zararlı bakterileri azalttığı için bağırsak artık besinleri bakterilerle paylaşmak zorunda değildir.

     Bağırsak yüzey alanı (“villus”) artar, bağırsağın besinleri emme yeteneğini korumaya yardımcı olan “bağırsak mukozası” daha az iltihaplanır ve hayvanlar sindirim sisteminden geçen besin maddelerinin çoğunu emebilir. 

    Sirkenin solunum sistemi için faydaları olduğu konusundaki yanlış anlamanın gerçekleştiği yer burasıdır.  Burada “mukus” kelimesinin hayvanın nefes almasıyla ilgisi yoktur. İyileşen kısım bağırsaktaki “mukoza” dır. Bu bakımdan Sirke, hayvanların  yiyeceklerini sindirmesine ve besinleri daha etkili bir şekilde emmesine yardımcı olur

  4. Yavru-Civciv büyümesi için Sirkenin faydaları.

Sirkenin, bakterileri azalttığı ve dolayısıyla besinleri emme yeteneğini arttırdığı için , tavuk ve kuşların zamanla genel büyümesinin arttırmaktadır.

ANCAK!:

-Sirke ilaçlarla ve antibiyotiklerle aynı anda kullanılmamalıdır.

-Önerilen Dozajların üzerinde ve önerilen süreden fazla verilmemelidir.

-Sirke asidik bir madde olduğu için metal kaplarla verilmemelidir.

ELMA SİRKESİ Mİ, ÜZÜM SİRKESİ Mİ:

Her iki sirke de farklı organik asit içeriğine sahiptir. Bu bakımdan Her kullanımda ikisinin dönüşümlü olarak verilmesi daha faydalı olacaktır.

SİRKE NASIL VERİLİR:

Haftada bir gün

-5 lt içme suyuna –  1 yemek kaşığı veya

-1,5 lt suya – 1 çay kaşığı koyulabilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir