TAVUKLARDA İÇ PARAZİT

TAVUKLARDA İÇ PARAZİT

Paraziter hastalıkların bir özelliği de genellikle hiçbir klinik belirti göstermeden (subklinik) kronik seyir göstermeleridir. Bu da paraziter hastalıklardan ileri gelen zararların fazla olmasına neden olmaktadır.

TAVUKLARDA SÜREKLİ İSHAL, YÜKSEK YEM TÜKETİMİNE RAĞMEN ZAYIFLAMA VE KURUMA, GELİŞME GERİLİĞİ, YUMURTA VERİMİNDE AZALMA EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLERİDİR.

AYRICA HAYVANLARIN DİRENÇLERİNİ DÜŞÜRDÜĞÜNDEN, PEK ÇOK HASTALIĞA ALT YAPI OLUŞTURUR. ÖYLE Kİ AŞININ DİRENÇLİLİĞİNE KADAR ETKİSİ OLDUĞU BELİRTİLMİŞTİR.

İÇ PARAZİTLERİN ZARARLARI NELERDİR?

-Beslenmeyi bozarlar . Parazitler konağın besinine ortak olur, sindirimi engeller veya sindirilmiş besinlerin emilmesini güçleştirirler. Sürekli ishal, zayıflama ve kurumaya neden olurlar.

-Parazitler bağırsakta yer değiştirdiklerinde, ilk tutundukları yerdeki kanama bir süre daha devam eder ve kan kaybı artar. Bu da gaitada kan görülmesine neden olur.

-Engelleme (Tıkama) • Büyük boydaki bazı bağırsak parazitleri çok sayıda bir araya gelerek (toplu) bağırsak lumenini tıkayabilir. Bu da ölümlere neden olur.

-SOLUK BORUSU – AKCİĞER VE BRONŞLARDA KIRMIZI SOLUCAN DENİLEN İÇ PARAZİTLER BULUNABİLİR VE KRONİK HIRILTI, ÖKSÜRME, ÖTÜYOR GİBİ AĞIZ AÇMAYA NEDEN OLUR. SOLUNUM ENFEKSİYONU İLE KARIŞTIRILABİLİR.

TAVUKLARDA İÇ PARAZİT İÇİN NELER KULLANILABİLİR?

 

 

İÇ PARAZİT UYGULAMASINDAN SONRAKİ 2-3 GÜN,
İNCELEN BAĞIRSAK FLORASINI ONARMAK İÇİN
PROBİO VERMEYİ İHMAL ETMEYİNİZ !
ALTERNATİF TEDAVİLER:

SARIMSAK – KABAK ÇEKİRDEĞİ – ARDIÇ – EĞRELTİOTU – HAVUÇ TOHUMU – PELİN DE İÇ PARAZİTLERDE ETKİLİ OLMAKTADIRLAR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir